“Lucian Blaga – Zece ipostaze teatrale” de Constantin Cubleşan

mart. 12th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia “Discobolul XXI. Teatru”, a apărut volumul “Lucian Blaga – Zece ipostaze teatrale” de Constantin Cubleşan.

“Comentariile consacrate de Constantin Cubleşan dramaturgiei blagiene se impun printr-o perspectivă analitică vie, dinamică şi în acelaşi timp, echilibrată. Descifrarea toposurilor şi a procedeelor dramatice privilegiate este bine cumpănită, fără excese de rafinament analitic, dar cu fineţea interpretării, într-un regim al frazei critice temperate, bine argumentate, în care recursul la text este întotdeauna binevenit.

Cartea d-lui Constantin Cubleşan readuce în prim-plan o latură a creaţiei blagiene oarecum căzută în umbră acum: dramaturgia. Unghiurile de receptare critică, perspectivele de analiză a operelor sunt perfect viabile şi eficiente, într-un demers ce îmbină spiritul sintetic şi comentariul analitic atent la detaliile cele mai mici ale textului.“, a scris Iulian Boldea pe coperta a patra a volumului.

Număr de vizualizări :1587


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro