“Le Concert” de Radu Mihăileanu, la Mediateca «André François» a Institutului Francez

mart. 29th, 2011 | By | Category: Postcard

Miercuri, 30 martie 2011, ora 18:00, la Mediateca «André François» a Institutului Francez (Bulevardul C.D.Loga, nr. 46, Timişoara), va avea loc proiecţia filmului “Le Concert” de Radu Mihăileanu, 2009.

Comedia dramatică Concertul îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei. Treizeci de ani mai târziu Filipov încă mai lucrează laTeatrul Balşoi, dar ca om de serviciu, când într-o noapte, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris, la faimoasa sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamă foştii colegi pentru ca împreună să treacă drept membrii orchestrei Balşoi.

Număr de vizualizări :1095


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro