“Faima de dincolo” de Constantin Arcu

mart. 7th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Paralela 45, în colecţia “Conexiuni”, a apărut volumul “Faima de dincolo” de Constantin Arcu, ediţia a II-a. Romanul a fost nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor din România pe anul 2001, distins cu premiul Filialei Iaşi a USR, premiul Fundaţiei Culturale a Bucovinei şi premiul Societăţii Scriitorilor Bucovineni.

“Roman al actualităţii, această a treia carte a lui Constantin Arcu, care fixează obsesiile căzute ale unui timp amorf, ar putea fi redusă la dimensiunea sa pitorească. În realitate, în absenţa oricărei instanţe care să le asigure accesul la transcendenţă, Oreste şi celelalte personaje definesc- prin propria existenţă din zona derizoriului şi a sordidului- identitatea burlescă a unui nou mit. Nu numai aici trebuie căutată, însă, diferenţa lui Constantin Arcu. Ceea ce este de remarcat e faptul că autorul nu se transformă într-o instanţă morală, nu judecă şi nu dă verdicte. Nu satirizează, nu persiflează, nici nu priveşte cu compasiune. Oglinda pe care el o poartă de-a lungul drumului este ea însăşi cutremurată de un fior existenţial, submers destinelor. Aici este, de fapt, forţa artistică a romanului.”, a scris criticul literar Mircea A. Diaconu.

Număr de vizualizări :1785


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro