“Dualismul antagonist. Deconstrucţie şi reconstrucţie dialectică la Ştefan Lupaşcu” de Maria Michiduţă

mart. 11th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Aius, în colecţia “Biblioteca de filosofie românească”, a apărut volumul “Dualismul antagonist. Deconstrucţie şi reconstrucţie dialectică la Ştefan Lupaşcu” de Maria Michiduţă.

“Lucrarea doamnei Maria Michiduţă este cartea despre opera lui Ştefan Lupaşcu pe care filosofia românească o aşteaptă de multă vreme şi pe care gânditorul româno-francez o merita cu prisosinţă.”, a scris Ilie Pârvu pe coperta a patra a volumului.

“Doamna Maria Michiduţă vine cu o teză despre Ştefan Lupaşcu, mă grăbesc s-o spun, de cea mai bună calitate. Aceasta nu numai, chiar în primul rând, pentru că şi extensiv şi intensiv “stăpâneşte” materia, ci îndeosebi în urma faptului că se detaşează de ea în vederea instrumentării. Autoarea dovedeşte o cunoaştere, aşa zicând, pe dinăuntru a filosofiei şi are conştiinţa a ceea ce trebuie să fie o lucrare despre…Oricât ar părea de ciudat, despre nu-l are în vedere pe filosof (în acest caz Lupaşcu), ci intenţionalitatea. Prin urmare, despre cum putem gândi această filosofie, dincolo de ea.” (Gheorghe Vlăduţescu)

Număr de vizualizări :1956


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro