“Dosarul Dracula” de James Reese

mart. 21st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO, în colecţia “Biblioteca RAO”, a apărut volumul Dosarul Dracula” de James Reese, în traducerea Mariei Voican.

În 1888, mama lui OscarWilde şi WilliamButler Zeats îl invită pe Bram Stoker să ia parte la un ritual din cadrul Ordinului Zorilor Aurii. Deşi la început a fost fascinat de ceremonia propriu-zisă, Bram şi ceilalţi invitaţi împietresc atunci când doctorul american Francis Tumblety este brusc posedat de maleficul zeu egiptean Seth. Şi astfel începe să ucidă prostituatele din Whitechapel cu o îndemânare, evident, chirurgicală. Cum Stoker este văzut noaptea pe o străduţă, şi ulterior are loc o crimă în acea zonă, iar cuţitul lui este arma crimei, devine suspectul principal!

Dar Stoker crede că ştie motivul măcelului, drept urmare plănuieşte să îl înfrunte pe Francis–Seth a cărui umbră a văzut-o pe străzile din Whitechapel. Pentru a căpăta ajutor, Stocker le scrie prietenilor săi ceimai buni:WaltWhitman, Lady JaneWilde, mama lui Oscar Wilde şi celebrului romancier Thomas Henry Hall Caine. Cu ajutorul lor trebuie să demonstreze că personajul care le scapă printremâini tuturor este unul şi acelaşi cu cel care terorizează Londra, Jack Spintecătorul!!!

Număr de vizualizări :1765


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro