“Despre teatru şi ale lui”, cu regizorul Alexandru Tocilescu

mart. 26th, 2011 | By | Category: Proiecte

Duminică, 27 martie 2011, ora 11:00, la Sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti, va avea loc o nouă ediţie a “Conferinţelor Teatrului Naţional”, invitat: regizorul Alexandru Tocilescu. Acesta va dezbate pe tema “Despre teatru şi ale lui”. Totodată, pe 27 martie se serbează în mod simbolic Ziua Mondială a teatrului.

Alexandru Tocilescu nu se dezice de preocuparea lui constantă pentru investigarea istoriei recente. După ce a montat cu succes piese ca „O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu”, „Elizaveta Bam”, „Comedie roşie” (în cadrul programului TNB «  Procesul comunismului prin teatru »), „Casa Zoicăi”, cunoscutul regizor susţine la Conferinţele TNB o prelegere intitulată „Despre teatru şi ale lui”, pe tema , mereu actuală, a rezistenţei prin cultură.

”Subiectul conferinţei ar fi o încercare de a limpezi aspecte ale rezistenţei prin cultură în sfera teatrului: cum şi dacă acest lucru a existat!”, a declarat regizorul care a montat în plină cenzură un extraordinar „Hamlet” în cheie anticomunistă.

Număr de vizualizări :1721


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro