“Către un zeu necunoscut” de John Steinbeck

mart. 11th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia “Biblioteca Polirom. Clasicii modernităţii”, a apărut volumul “Către un zeu necunoscut” de John Steinbeck, în traducerea Ioanei Oprică.


Unul dintre primele romane ale lui John Steinbeck, “Către un zeu necunoscut” este o poveste misterioasă, ce explorează încercările omului de a cunoaşte şi a stăpâni natura, de a-şi înţelege destinul. “Către un zeu necunoscut” este un roman care are în centru tema credinţei. Joseph Wayne, protagonistul, urmând dorinţa tatălui său, îşi construieşte o fermă pe pământurile Californiei. Când acesta din urmă moare, Joseph ajunge să creadă că spiritul bătrânului s-a întrupat într-un copac magnific din mijlocul fermei. Fraţii lui şi familiile lor se bucură de prosperitatea locului, până când, într-o zi, unul dintre fraţi, speriat de credinţele păgâne ale lui Joseph, omoară copacul şi aduce astfel boala şi seceta pe pământurile familiei. “Către un zeu necunoscut” este o poveste mistică, scrisă în spiritul modernităţii, explorând încercările unui om de a controla forţele naturii şi de a înţelege căile lui Dumnezeu.

„Către un zeu necunoscut” este romanul prin care Steinbeck a învăţat cum se construieşte proza de mari dimensiuni, este o carte plină de candoare, dar care are în fundal o formă poetică masculină, minată de competitivitate şi care preţuieşte lupta pentru primul loc.” (Robert DeMott)

Număr de vizualizări :1262


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro