“Balade şi doine” de Grigore Tocilescu

mart. 1st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia “Antropologie. Folclor. Etnologie”, a apărut volumul “Balade şi doine” de Grigore Tocilescu.

“Poezia populară este tezaurul cel mai de preţ al unui popor în care se găsesc depuse trofeele eroilor măririi noastre, virtutea şi amarul, eroismul şi patria, care lămureşte de la sine originea poporului, condiţiile istorice de dezvoltare, garanţia existenţei sale în istorie. Tocilescu acordă poeziei populare o valoare maximă, fără a exagera, considerând-o cartea cea mai completă a istoriei unui popor.”, a scris Marin Bucur pe coperta a patra a cărţii.

Număr de vizualizări :1739


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro