“2011 Shakespeare School Essay Competition”, ediţia a III-a, îşi va anunţa câştigătorii

mart. 25th, 2011 | By | Category: Proiecte

La începutul lunii februarie 2011, Centrul de învăţare a limbii engleze “Shakespeare School” a lansat cea de a treia ediţie a concursului naţional de creaţie în limba engleză, “2011 Shakespeare School Essay Competition”. Concursul s-a desfăşurat sub egida Anului European al Voluntariatului şi s-a adresat tinerilor, respectiv categoriilor de vârstă 11-14 ani şi 15-19 ani. Temele propuse au fost un îndemn la implicare şi responsabilizare: liceenii au scris despre rolul voluntariatului şi felul în care acesta poate schimba societatea, iar elevii de gimnaziu au realizat un eseu în care, pornind de la 4 imagini sugestive, şi-au imaginat o lume ideală. Câştigătorii vor beneficia de o tabără de vară gratuită în Marea Britanie, la Cambridge, Oxford, St. Michael’s College sau Harrow House College!

La această ediţie, desfăşurată în perioada 7 februarie- 23 martie 2011, juriul a primit 5100 de eseuri în limba engleză, de la tineri din toată ţara (peste 350 de localităţi), însoţite de comentarii extrem de favorabile, atât de la participanţi cât şi de la profesorii îndrumători. În acest an, numărul de participanţi a crescut cu 60% faţă de anul precedent.

Cei 20 de finalişti ai celor două categorii de vârstă vor fi anunţati pe 20 mai 2011, iar cei mai talentaţi elevi vor participa la selecţia finală, care se va realiza printr-un interviu, în perioada 28-29 mai 2011, care se va desfăşura la Shakespeare School din Bucureşti.

“Am demarat în 2009 ceea ce a devenit deja o tradiţie- “Shakespeare School Essay Competition”, primul concurs naţional de creaţie în limbă engleză. Încă de la început, ne-am propus să ieşim din şabloane, din testele grilă pentru a-i încuraja pe copii şi tineri să gândească, să inoveze, să creeze … în limba lui Shakespeare!”, a declarat directorul Shakespeare School, Adriana Alionte.

Mai multe detalii se găsesc la pagina web a competiţiei:www.shakespeare-school.ro/concurs

Număr de vizualizări :2151


2 Comments to ““2011 Shakespeare School Essay Competition”, ediţia a III-a, îşi va anunţa câştigătorii”

 1. Mona Rus spune:

  Buna ziua,
  Apreciez initiativa dvs. fara discriminari,iar pentru socializarea tinerilor ar fi interesant formarea unui grup ,cate un reprezentant din toate zonele tarii dintre cei care a trimis un proiect de voluntariat.
  Succes si continuitate in sprijinirea tinerilor.

 2. Nicula Cristian spune:

  Am o intrebare: pe ce site se afiseaza elevii care au fost alesi drept finalisti?
  Multumesc anticipat.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro