“157 de trepte spre iad sau Salvaţi-mă la Roşia Montană” de Alexandru Vakulovski şi “Portret de grup cu generaţia „80” de Mihail Vakulovski, lansate în Club La Scena

mart. 25th, 2011 | By | Category: Postcard

Duminică, 27 martie 2011, ora 18:00, în Club La Scena (Str. Călăraşilor nr. 55, Bucureşti, va avea loc lansarea volumelor “157 de trepte spre iad sau Salvaţi-mă la Roşia Montană” de Alexandru Vakulovski, Editura Cartier şi “Portret de grup cu generaţia „80” de Mihail Vakulovski, Editura Tracus Arte. Volumul lui Alexandru Vakulovski va fi prezentat de Vasile Ernu şi Igor Mocanu, iar Geo Dumitrescu va susţine o lectură din acest volum. Volumul lui Mihail Vakulovski va fi prezentat de Bogdan Ghiu şi Cosmin Perţa. Moderator: Mugur Grosu.

„Portret de grup cu “generaţia optzeci” (Poezia)” de Mihail Vakulovski este un volum teoretico-critic despre poezia generaţiei „optzeci” scris după ani de studii în biblioteci şi lângă scriitorii despre care a scris. Mihail Vakulovski le-a citit cărţile, le-a luat interviuri, i-a studiat ca grup şi pe fiecare în parte, „portretul de grup” fiind rezultatul acestor studii îndelungate. O carte extraordinară despre o perioadă foarte importantă pentru literatura română.”, a scris Cosmin Perţa pe coperta a patra a volumului.

„Alexandru Vakulovski nu este un scriitor obișnuit. Dar a fi neobișnuit a devenit noul conformism în literatura noului secol. Așa că voi spune că Alexandru Vakulovski a depășit și acest obstacol și a devenit un nebun frumos. Și când spun «nebun», mă refer la acea capacitate de a se rupe și de a i se rupe; pentru că lui Alexandru i se rupe de tabuuri, de norme, de ce e pro ca și de ce e anti, de interdicții nescrise – ca și de cele scrise. Iată, cu acest nou roman, el privește Roșia Montana dintr-o altă perspectivă, independentă de toată lupta politică, ecologică și socială ce se dă în jurul acestui subiect. Și, cu toate astea, simți în roman încrâncenarea acelei lupte. Pentru că lui Alexandru nu-i scapă nimic: e o calitate mai rară în zilele noastre, și de-a dreptul împovărătoare. A, da, am găsit – Alexandru Vakulovski e un paradox, pentru că i se rupe de tot, dar nu-i scapă nimic. Am zis!…”, a scris Mihnea Blidariu (Luna Amară), pe coperta a patra a volumului 157 de trepte spre iad sau Salvați-mă la Roșia Montană” de Alexandru Vakulovski .

Număr de vizualizări :1486


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro