Valentin Leahu lansează la Sibiu volumul “Apusul vinului în călimară”

feb. 2nd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 3 februarie 2011, ora 17:00, la Centrul Cultural Habitus (Piaţa Mică nr 4, Sibiu), are loc lansarea volumului “Apusul vinului în călimară” de Valentin Leahu, editat în regie proprie. Volumul va fi prezentat de Silviu Guga. La eveniment, actorul Mihai Bica va susţine o lectură din volumul “Apusul vinului în călimară”. Volumul cuprinde amintiri boeme, publicate la Bucureşti iniţial, despre boemi şi boemă, despre Şarpele Roşu, Ştefan Iordache, Gheorghe Dinică, Nelu Ploieşteanu, despre Muzeul Literaturii, scriitori, ziarişti, artişti plastici.

„Dintre sutele de volume, care au văzut lumina tiparului în aceşti ani, cartea lui Valentin Leahu va rezista, cel puţin, un secol. Ea este o veritabilă enciclopedie a boemilor şi a locurilor de pierzanie de la sfârşitul şi începutul unui mileniu.” (Horia Tabacu)

„Multora dintre episoadele cărţii de faţă le-am fost (măcar) martor. Depun mărtuirie pentru autenticitatea relatărilor, deşi nu acesta e meritul dintâi al volumului. Primează bunăvoinţa şi bunacredinţă cu care sunt aşternute rândurile pe care urmează să le parcurgeţi.” (Dan Mucenic)

“Boem născut şi nu “deghizat”, Valentin – Val pentru boemi –, a avut răbdarea să asculte, să cunoască mari actori precum Ştefan Iordache sau Gheorghe Dinică, să se bucure de prietenia unui pictor excepţional precum a fost Bogdan Pietriş. Peste toate cele, a povestit şi altora şi, mai apoi, a scris pentru a fi cetit şi degustat. Făcându-se a nu-i vedea pe clevetitori, bucurându-se de bucuria celor pe care soarta i-a desemnat să-i fie aproape.” (Viorel Sâmpetrean)

„Acum, în inima Transilvaniei, se naşte încă un prozator! Să nu uiţi, prieten drag! Logodna cu scrisul aduce şi divorţuri.” (Ioan T. Lazăr)

„Dintr-un scrupul adânc, el caută motivaţiile deraierilor bahice, ştiind că absintul a provocat doar notorietatea poeţilor blestemaţi. Inocent, risipitor, cu lecturi vaste, Valentin aşterne cuvinte minunate, cu iz de cramă voievodală.” (Corneliu V. Mihail)

Număr de vizualizări :3423


2 Comments to “Valentin Leahu lansează la Sibiu volumul “Apusul vinului în călimară””

 1. Geo. M. spune:

  Cel care „administreaza”, un oarecare Grigorov, Cenctul Cultural Habitus si-a batut joc nu numai de autorul cartii, ci si de cei aproape o suta de oameni care au dorit sa participe la aceasta lansare si n-a venit sa deschida locatia. Pana la urma lansarea a avut loc intr-o…rotiserie din apropiere si a fost o intamplare norocoasa pentru ca mediul a fost cu adevarat cultural. Ne-au intampinat caricaturile lui Cristian Topan expuse la rotiserie si monentul neplacut a fost depasit. Prezentatorii Silviu Guga, Ion Dur, si actorul Mihai Bica ne-au convins ca „Amurgul vinului in calimara” e o carte care merita sa fie citita.

 2. Sandel Voinea spune:

  La multi ani, Valentin Leahu ! Ma bucur ca te-m regasit aici unde ti-e locul, printre literati. Surpriza placuta sa descopar un fost coleg de liceu care reuseste sa-si puna in valoare harul.
  Sincere felicitari si succes pe mai departe.
  Cu respect
  Sandel Voinea de la G.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro