Un roman excentric cu trei capete de dragon: “Tricephalos” de Ruxandra Cesereanu

feb. 27th, 2011 | By | Category: Eveniment

La Editura Dacia XXI, în colecţia “Parfum de femeie”, a apărut volumul “Tricephalos” de Ruxandra Cesereanu. “Tricephalos” este un roman excentric cu trei capete de dragon, o carte alcătuită din trei călătorii de iniţiere: la Paris (Cartea licornei), New York (Peripeţiile Alisei în Ţara NewYorkeză) şi în Grecia (Cuferele trupului meu). Ele sunt nişte călătorii picareşti, ludice şi, din când în când, livreşti.

Substratul psihanalitic (şi erotic) este, însă, cel dominant; de aici cele trei personaje emblematice bântuind prin această carte: Licorna (coborâtă din tapiseriile Doamnei cu licorna, dar şi din galeria celebrelor cocote pariziene), Alisa (o replică postmodernă la Alisa lui Lewis Carroll) şi mai ales Minotaurul. Nucleul temporal şi psihic al romanului “Tricephalos” este anul 2000, cu fervorile sale apocaliptice şi halucinantele sale premoniţii.

Număr de vizualizări :2133


One Comment to “Un roman excentric cu trei capete de dragon: “Tricephalos” de Ruxandra Cesereanu”

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro