Spectacolul “Nora”, în regia lui Alexandru Nica, pe scena Teatrului Naţional “Radu Stanca”

feb. 11th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 12 februarie 2011, ora 19:00, la Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu are loc spectacolul “Nora” după Henrik Ibsen, în regia lui Alexandru Nica. Adaptarea piesei a fost realizată de Anamaria Enescu şi Radu Alexandru Nica, scenografia: Carmencita Brojboiu, coregrafia: Florin Fieroiu, Hugo Wolf. Din distribuţie fac parte actorii: Diana Fufezan, Ofelia Popii, Adrian Matioc, Gelu Potzolli, Pali Vecsei, Tania Anastasof.

“Personaje cu ipocrizii şi dedesubturi, cu o poftă nemăsurată de putere, mai ales asupra celui din preajmă, cu o atentă „manageriere” a farmecelor şi instrumentelor de seducţie. Ibsen în carne şi oase. În plus, ruperi frenetice de ritm, dilatare temporală urmată de intermezzo-uri de un paroxism sacadat. Iar peste toate, tronează o temă-nucleu: o ireversibilă şi fără de speranţă lipsă de comunicare. Radu Alexandru Nica se foloseşte de o plasticitate extremă şi forţă de sugestie a mişcărilor niciodată întâlnite ale celor doi parteneri pentru a „încarna” limitele dureroase ale comunicării. Personajele vorbesc, întind mâna să se atingă, dar mâinile nu se ating, iar privirea nici gând să li se întâlnească. Perspectiva e de o stranie picturalitate, corpurile lor sunt foarte aproape, doar că plasate pe traiecte diferite. Întâlnirea, într-un minim punct al adevărului, e ratată matematic.”, a scris Cristina Rusiecki.

Număr de vizualizări :1912


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro