Lecţie deschisă despre George Enescu, pentru studenţii Conservatorului “Benedetto Marcello” din Veneţia

feb. 18th, 2011 | By | Category: Postcard

Vineri, 25 februarie 2011, ora 17:00, în sala de concerte a Conservatorului “Benedetto Marcelo” din Veneţia (Palazzo Pisani, San Marco 2810), va avea loc o lecţie deschisă pentru studenţii care frecventează prestigioasa instituţie de învăţământ muzical. Lecţia deschisă va fi susţinută de Laura Manolache, directorul Muzeului Naţional „George Enescu” şi de Alexandra Şolea, reprezentantul Festivalului Internaţional “George Enescu”. Cu această ocazie, Ioana Croitoru, lector univ. dr. la catedra de vioară a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti va susţine prelegerea cu tema „Ecouri paganiniene în creaţia lui George Enescu”, în care vor fi abordate cele trei capricii scrise de Niccolò Paganini, pentru care George Enescu a compus acompaniamentul de pian. Coordonatorul proiectului: Mihai Stan.

Manifestarea face parte din turneul “George Enescu în Italia”, organizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Lecţii deschise despre creaţia lui George Enescu vor mai fi susţinute la conservatoarele din alte trei oraşe din Italia unde se va desfăşura turneul: Verona, Torino şi Roma.

Organizarea lecţiei deschise are ca scop prezentarea şi promovarea în rândul studenţilor italieni din domeniul muzical a vieţii şi operei celui mai mare muzician român, precum şi a celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional “ George Enescu ”.

Număr de vizualizări :3530


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro