Festivalul de foarte scurt metraj “Très Courts”, ediţia a XIII-a

feb. 16th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 6-8 mai 2011, în 25 de oraşe din România se va desfăşura Festivalul de foarte scurt metraj Très Courts”, ediţia a XIII-a, coordonat în România de Centrul cultural francez din Cluj. Evenimentul are loc în fiecare an simultan în 80 de oraşe din 17 ţări.

Festivalul propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume, şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Până vineri, 11 martie 2011, se aşteaptă propuneri, însoţite de formularul de înscriere. Singura condiţie impusă este ca durata filmului să nu depăşească 3 minute. Toate genurile sunt acceptate: ficţiune, documentar, animaţie, iar participarea este gratuită.

Centrele Culturale Franceze din Cluj, Iaşi şi Timişoara vor recepţiona filmele din toate colţurile ţării. În luna martie 2011, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, din membri ai reţelei culturale francofone şi din parteneri va selecţiona între 10 şi 30 de filme româneşti care vor alcătui selecţia „Around the Très Courts 2011”. Aceasta va fi proiectată în perioada 6-8 mai 2011, alături de selecţia internaţională, în aproximativ 25 de oraşe din România participante la festival.

Sub eticheta „Around the Très Courts” sunt grupate filme în afara competiţiei internaţionale, realizate în România. Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simplu o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul.

Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru Premiul juriului – decis de juriu şi pentru Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a Festivalului din România. Premiile sunt oferite de Centrul cultural fracez Cluj şi Orange România, sponsorul principal al festivalului.

Regulamentul şi fişa de înscriere în festival, precum şi alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts România: http://www.trescourt.ro/ro/home/index/ sau www.foartescurt.ro, secţiunea Regulament.

Număr de vizualizări :1421


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro