Expoziţie dedicată scriitorului Petre Stoica, la Muzeul Presei „Sever Bocu” din Jimbolia

feb. 18th, 2011 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 19 februarie 2011, ora 15:00, la Muzeul Presei „Sever Bocu” din Jimbolia (strada Lorena nr. 35),  va avea loc inaugurarea expoziţiei dedicate împlinirii a 80 de ani de la naşterea poetului, publicistului şi traducătorului Petre Stoica (15 februarie 1931, Peciu Nou-21 martie 2009, Jimbolia). De la ora 17:00, Rotary Club Jumbolia organizează un eveniment caritabil, iar fondurile vor fi donate Muzeului Presei, şi vor fi destinate achiziţiei de publicaţii vechi. Evenimentul este organizată de Fundaţia culturală româno-germană “Petre Stoica” şi Muzeul Presei.„Exponatele – volume de poezie, fotografii, caricaturi, articole din presă, afişe – vor reliefa multiplele faţete ale personalităţii creatorului şi animatorului cultural Petre Stoica. Cu acest prilej, va avea loc lansarea unui plic aniversar, realizat de Asociaţia Filatelică Timişoara”, a declarat Vali Corduneanu, directorul Muzeului Presei „Sever Bocu”.

Număr de vizualizări :1902


One Comment to “Expoziţie dedicată scriitorului Petre Stoica, la Muzeul Presei „Sever Bocu” din Jimbolia”

  1. Yigru Zeltil spune:

    Petre Stoica a fost un excelent poet, cu un stil de mare simplitate dar și de mare efect. Nu că ar fi acum prea obscur, dar are încă nu la fel de multă publicitate ca Brumaru sau Foarță. Care, desigur, sunt diferiți, dar îi imaginez pe același raft valoric.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro