Expoziţia intinerantă de artă video contemporană “Projection”, la Centrul Cultural Francez din Timişoara

feb. 27th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 28 februarie 2011, ora 19:00, la Centrul Cultural Francez din Timişoara (CCF), va avea loc expoziţia video “Projection”. Ca urmare a unui schimb între scenele artistice din Europa, cu precădere cele din Est, “Projection prezintă 12 artişti veniţi din contexte culturale şi geografice diferite. Curatori: Hanna Alkema, Camille Lenglois, Emile Ouroumov.

Expoziţia explorează modalităţile de reprezentare a sinelui prin intermediul mediului video. Punându-se în scenă într-o manieră mai mult sau mai puţin explicită, aceşti artişti, la început de drum sau dimpotrivă, recunoscuţi, ridică întrebarea raportului lor cu creaţia şi cu lumea artei.

“Projection”  face trimitere la înscrierea artiştilor într-un microcosmos social şi artistic particular şi propune numeroase puncte de vedere, adesea autocritice, despre rolul şi statutul artistului în zilele noastre.

Organizată de către un colectiv de tineri curatori, expoziţia a circulat pe parcursul anului 2010 în mai multe ţări din Europa: România, Republica Cehă, Germania şi Bulgaria iar în 2011 îşi continuă drumul, ajungând în 28 februarie 2011, la Centrul Cultural Francez din Timişoara.

Intrarea este liberă. Mai multe informaţii la pagina web: http://www.ccftimisoara.ro/?id=260

Număr de vizualizări :1268


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro