Dezbatere pe tema “Dependenţa de shopping se transmite genetic sau nu?”, cu Luana Ibacka, Virginia Costeschi, Doru Iftime şi Oana Boca

feb. 27th, 2011 | By | Category: Postcard

Miercuri, 2 martie 2011, ora 19:00, în Club Charme din Bucureşti, va avea loc o dezbatere pe tema “Dependenţa de shopping se transmite genetic sau nu?”, pornind de la romanul “La cumpărături cu Minnie” de Sophie Kinsella, Editura Polirom. Invitat special: Luana Ibacka. Invitaţi: Virginia Costeschi (elefant.ro), Doru Iftime (The One) şi Oana Boca, director de imagine Polirom. Evenimentul este realizat de Polirom & Redd’s.


“La cumpărături cu Minnie” de Sophie Kinsella, a apărut în colecţia “Chic” a Editurii Polirom, în traducerea lui Vali Florescu.

“La cumpărături cu Minnie” continuă seria de romane construite în jurul Rebeccăi Bloomwood, cărţi traduse până acum în peste treizeci de limbi. În ultima apariţie din seria “La cumpărături…”, Rebecca Brandon, născută Bloomwood, atacă din nou, împreună cu fiica ei, Minnie, în vârstă de doi ani, care deja a preluat obiceiurile mamei: determinarea precoce şi dependenţa de produsele cu etichete de marcă. Mai rău, Minnie pare să fie însăşi întruchiparea vocii din capul lui Becky care n-o lasă să spună nu, când vine vorba de hainele de designer, cu cele mai drăguţe accesorii. Însă criza financiară loveşte, în cele din urmă, şi familia Brandon, iar Luke, cu capul mai pe umeri, o convinge pe Becky să devină din „fashionistă”, un pic mai „recesionistă” şi, eventual, să poarte hainele din şifoniere mai mult de o singură dată. Când se apropie ziua lui de naştere, Becky încearcă să organizeze o petrecere surpriză, dar cu buget limitat pare imposibil. Situaţia scapă de sub control şi explodează în secvenţe improbabile, de un umor nebun. A trecut o vreme de când fanii lui Sophie Kinsella au avut ocazia să se bucure de aventurile eroinelor sale, însă, iată, romanul “La cumpărături cu Minnie” va fi o recompensă.

Sophie Kinsella
a studiat ştiinţele politice, filozofia şi economia la Oxford. A lucrat ca ziaristă specializată pe probleme financiare. Romanele care o au drept personaj principal pe Rebecca Bloomwood, o shopaholică înrăită, au cunoscut un succes imens şi au fost traduse în peste treizeci de limbi. Din această celebră serie, la Editura Polirom au apărut până acum “Mă dau în vânt după cumpărături” (2000; Polirom, 2004, 2006), “Goana după cumpărături la New York” (2001; Polirom, 2005, 2007), “La cumpărături în rochie de mireasă” (2002; Polirom, 2005, 2006) şi “La cumpărături cu sora mea” (2004; Polirom, 2006). În ultimii ani, galeria îndrăgitelor sale eroine s‑a îmbogăţit cu năstruşnica Emma Corrigan din “Poţi să ţii un secret?” (2003; Polirom, 2006) şi cu ambiţioasa Samantha Sweeting din “Supermenajera” (2005; Polirom, 2007), romanele ale căror protagoniste sunt acestea caracterizându‑se prin acelaşi amestec savuros de farmec, umor şi optimism care au făcut din Sophie Kinsella „maestra de necontestat a genului chick-lit” (The New York Post). “La cumpărături cu bebe” (2007; Polirom, 2008) intră în seria aventurilor incorigibilei Becky Bloomwood.

Număr de vizualizări :1128


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro