Colocviul „Constantin Brâncuşi”, la 135 de ani de la naşterea marelui sculptor

feb. 17th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 21 februarie 2011, ora 18:00, la Sala Oglinzilor (Uniunea Scriitorilor din România, Calea Victoriei 115, Bucureşti), se va desfăşura Colocviul „Constantin Brâncuşi”, cu ocazia aniversării a 135 de ani de la naşterea marelui sculptor. Evenimentul este organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România şi Uniunea Scriitorilor din România.

Cu aceastǎ ocazie va fi acordatǎ placheta aniversarǎ “Constantin Brancuşi” unor personalitǎţi ale vieţii publice românesti.

„Sunt imbecili cei care spun despre lucrările mele că ar fi abstracte; ceea ce ei numesc abstract este cel mai pur realism, deoarece realitatea nu este reprezentată de forma exterioară, ci de ideea din spatele ei, de esența lucrurilor.”, a spus Brâncuşi despre lucrările sale.

Număr de vizualizări :2309


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro