Clubul de Lectură pentru Copii „Prinţul Fermecat” şi Cenaclul Scriitorilor – Copii: “Legende vechi şi noi”, ediţia a XVIII-a

feb. 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 25 februarie 2011, ora 18:00, în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei din Suceava, va avea loc o nouă ediţie a Clubului de Lectură pentru Copii „Prinţul Fermecat” şi a Cenaclului Scriitorilor – Copii, intitulată “Legende vechi şi noi”, ediţia a XVIII-a. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, Librăriile Alexandria, Agonia.ro. Coordonator: Angela Furtună.

În cadrul evenimentului, vor avea loc evenimentele “De ce motanul nu prinde Spiderman- Legende vechi şi legende noi”, “Legenda, un puzzle de simboluri”, “Eu fac legenda să trăiască –Atelier de Lectură şi Scriere Creativă”, „Copilăria la Putere- Critică şi trăznăi”.

Inițiativa organizării acestui club de lectură aparține unui grup de părinți conștienți de faptul că Biblioteca Bucovinei reprezintă mediul ideal pentru a sădi în sufletul copiilor bine educați dragostea față de carte și față de lectură, respectul față de limba română și de literatura română, precum și  interesul și prețuirea față de culturile de altă limbă.
Lecturile publice pentru copii și împreună cu aceștia sunt calea prin care obiceiul lecturii devine un mod de viață și o îndeletnicire utilă și plăcută din viața viitorului tânăr și adult.
Poveștile copilăriei împărtășite de copii și de părinți în Clubul de lectură vor sădi mai departe interesul față de carte, școală, educație.

Clubul de lectură pentru copii „Prințul fermecat” și promovarea sa fac parte și din Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată “ROMÂNIA  VORBITĂ  FRUMOS”.

Număr de vizualizări :1684


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro