Centrul de artă şi cultură contemporană Club Electro Putere, invitat la târgul alternativ de artă „Supermarket 2011“ de la Stockholm

feb. 15th, 2011 | By | Category: Postcard

În perioada 18-20 februarie 2011, la Stockholm se va desfăşura târgul alternativ de artă „Supermarket 2011“, dedicat prezentării spaţiilor şi proiectelor iniţiate de artişti. La ediţia din acest an, Institutul Cultural Român de la Stockholm a invitat centrul de artă şi cultură contemporană Club Electro Putere (CEP) din Craiova, reprezentat de cei doi membri fondatori, Adrian Bojenoiu şi Alexandru Niculescu. La standul propriu de la „Supermarket 2011“, Club Electro Putere va oferi publicului de artă suedez posibilitatea de a afla mai multe despre proiectul „Romanian Cultural Resolution”, unul din cele două proiecte selectate să reprezinte România la Bienala de artă de la Veneţia din 2011.

Tot la standul propriu, Club Electro Putere va prezenta un proiect de documentare artistică despre transformarea identităţii centrului după 1989. Scopul proiectului este de a urmări momentele în care destinaţia iniţială a clădirii, aceea de a produce activităţi culturale pentru proletariatul uzinei, este abandonată în favoarea unor destinaţii noi considerate mai profitabile sau mai adaptate momentului.

Institutul Cultural Român de la Stockholm este partener al târgului alternativ de artă Supermarket încă din 2008. Până în prezent, institutul a prezentat la acest târg centrele de artă Centrul pentru Introspecţie Vizuală din Bucureşti şi Fabrica de Pensule din Cluj, precum şi pe artistele Ioana Nemeş şi Maria Drăghici. Ediţia din 2011 a Supermarket se va desfăşura la Kulturhuset, Stockholm (Casa de cultură a oraşului Stockholm) şi va găzdui galerii şi proiecte artistice din 25 de ţări. Pentru prima dată de la înfiinţarea târgului, Republica Moldova va fi şi ea reprezentată, prin participarea Asociaţiei Oberliht, cu proiectul CHIOSC.

Număr de vizualizări :1241


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro