Câştigătorii concursului “Şcoala copiilor – învăţare eco”, premiaţi de Panasonic

feb. 21st, 2011 | By | Category: Postcard

Marţi, 22 februarie 2011, ora 13:00, la Unirea Shopping Center din Bucureşti (Magazinul Panasonic), vor fi premiaţi 17 elevi care au participat la concursul “Şcoala copiilor învăţare eco”. Concursul a fost organizat, în premieră, de către Panasonic România, în 16 şcoli elementare din Bucureşti şi din ţară. Programul, care a fost dezvoltat de Panasonic în colaborare cu Fundaţia pentru Educaţia asupra Mediului (FEE), oferă elevilor posibilitatea de a învăţa despre schimbarea climei şi protejarea planetei într-o manieră facilă, relaxată şi jucăuşă.

Panasonic Romania dezvoltă, începând cu acest an, programul “Şcoala copiilor – învăţare eco”, în dorinţa   de a sprijini educaţia elevilor din şcoala elementară, în direcţia protecţiei mediului. De altfel, Panasonic derulează programe de învăţare eco la nivel global, înscriindu-se astfel în seria companiilor responsabile şi interesate de dezvoltarea durabilă.

Programul este derulat de Panasonic, împreună cu organizaţia non-guvernamentală FEE (Fundaţia pentru Educaţia asupra Mediului) şi le  oferă elevilor oportunitatea de a învăţa despre schimbarea climei şi protejarea planetei noastre într-un mod uşor de înţeles şi jucăuş.

“Şcoala copiilor” stimulează şi latura creativă a micuţilor. Astfel, pe parcursul concursului, copiii au primit “Jurnale Eco”, în care au desenat şi au notat diverse aspecte remarcate de ei, legate de protejarea planetei.

La concurs au participat 16 şcoli din Bucureşti, Ploieşti, Constanţa, Bacău, Vaslui, Iaşi, Sibiu, Braşov, Cluj şi Timişoara. Elevi de clasele a III a şi a IV au completat 4 000 de “Jurnale Eco”. Copiii au lucrat individual sau în echipe de maxim 5. La nivelul fiecărei şcoli participante a fost aleasă o lucrare câştigătoare. Panasonic va  acorda ca premiu pentru cele mai bune 10 jurnale obţinute de la şcolile primare din România camere foto digitale, în scopul utilizării lor în activităţile de tip eco. Camera foto digitală care va fi oferită ca premiu are modelul  DMC- FS30EP-V şi valoarea de 900 ron. Marele câştigător va participa la etapa pan europeană a concursului. Premiul pentru această etapă constă în suma de  5.000 Euro, cu care Panasonic va sprijini activităţile eco ale şcolii din care provine lucrarea declarată câştigătoare.

Juriul care va stabili lucrarea pentru etapa europeană este format din doamna Mirela Sisman – Inspector Ministerul Educaţiei; dl Lucian Mândruţă  – TV Partner; domnul Istvan Stark – MD Panasonic Marketing Europe; domnul Florian Kossler – CSR Panasonic MK Europe; domnul Shin Yamazawa –  General Manager Central Eastern Europe Group.

Programul “Şcoala copiilor – învăţare eco” va fi derulat în continuare în ţara noastră de către Panasonic. În cadrul acestuia, compania oferă gratuit materiale cadrelor didactice. La această primă ediţie, acestea au fost foarte bine primite de către învăţătorii şi profesorii implicaţi în concurs.

Număr de vizualizări :1493


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro