Andrei Ruse lansează “Dilăr pentru o zi”, în Cool Cat

feb. 20th, 2011 | By | Category: Eveniment

Vineri, 25 februarie 2011, ora 20:30, în Cool Cat (Str. General Nicolae Dona nr.18, Bucureşti), va avea loc lansarea romanului “Dilăr pentru o zi” de Andrei Ruse, colecţia “Ego. Proză”, Editura Polirom. Volumul va fi prezentat de Marius Ghilezan şi Teo (ex Deko). De la ora 21:30, autorul va susţine o minilectură, precum şi o sesiune de autografe, iar de la ora 23:00, evenimentul va continua cu o petrecere, muzica fiind asigurată de NotSoCommonDJ.

Radu este poliţist la secţia Antidrog şi vrea să avanseze în carieră, ca să le ofere o viaţă mai bună soţiei şi fiicei lui. El îi întinde o cursă unui traficant de droguri zis Nebunul, dându-se drept consumator, dar îşi dă seama că nu-l poate aresta, pentru că dilărul este fratele colegului său de departament. Cu toate acestea, trebuie să rămână lângă Nebun pentru a nu trezi vreo suspiciune. Dilărul îi oferă noului său client o excursie de o zi în lumea stupefiantelor, iar experienţa îi deschide ochii lui Radu asupra lumii. Între realitate şi halucinaţie, acesta începe să înţeleagă în sfârşit de partea cui se află de fapt binele şi răul.

“Dilăr pentru o zi” este ca un palpitant film de acţiune străbătut de filoane de poezie veritabilă, o naraţiune alertă cu final neaşteptat, în care urmăritul şi urmăritorul ajung să se cufunde împreună în acelaşi adevăr straniu.

Altfel a însemnat pentru mine să încerc să descriu ce se întâmplă în interiorul unei persoane atunci când ia un drog. Insight-ul, momentul revelaţiei (fie ea adevărată, fie o iluzie, nu asta contează).

Desigur, mai departe lucrurile s-au complicat, cum mă şi aşteptam. Dacă am început să scriu gândindu-mă ca e un roman despre droguri, l-am terminat având o cu totul altă părere.” (Andrei Ruse)

Număr de vizualizări :1500


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro