AER pregăteşte a VI-a ediţie a Salonului internaţional de carte „Bookfest“

feb. 8th, 2011 | By | Category: Proiecte

În perioada 25-29 mai 2011, în incinta Complexului Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti, pavilioanele 14, 15, 16, 17 şi 18 (C1, C2, C4, C5 şi C6), va avea loc cea de-a şasea ediţie a Salonului internaţional de carte „Bookfest“, organizată de Asociaţia Editorilor din România (AER). Ţara invitată a acestei ediţii este Ungaria.

„Bookfest“ este un proiect iniţiat în anul 2006 de către AER, cu scopul de a pune la dispoziţia editorilor un cadru de expunere adecvat şi de a răspunde, în acelaşi timp, nevoii de informare a publicului iubitor de carte. Astfel, timp de cinci zile, într-o primitoare „casă a carţii“, se regăsesc scriitori, editori, personalităţi ale culturii româneşti şi internaţionale, jurnalişti şi, bineînţeles, prieteni de toate vârstele ai vedetei salonului, CARTEA.

Onorându-şi promisiunea de a crea o tradiţie prin invitarea unei ţări, după găzduirea – în 2010 – a Spaniei, ediţia din 2011 se va bucura de prezenţa Ungariei, de care România este legată prin vechi tradiţii de dialog cultural. Dorinţa organizatorului este să evidenţieze la „Bookfest“, bogata moştenire culturală a Ungariei și să încurajeze interesul cititorilor români pentru a o cunoaşte în mai mare profunzime.

La 1 ianuarie 2011, Ungaria a preluat pentru şase luni preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene.

În fiecare an, zilele în care Salonul internaţional al cărţii „Bookfest“ îşi deschide porţile sunt aşteptate cu multă nerăbdare. De aceea, şi această ediţie va încerca să surprindă – atât participanţii, cât şi publicul – prin noutate şi profesionalism.

Număr de vizualizări :1291


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro