Adrian Petrescu lansează volumul “Dansul focului”, la Cluj

feb. 17th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 23 februarie 2011, ora 18:00, la Librăria Humanitas “Nicolae Steinhardt” din Cluj, va avea loc lansarea volumului “Dansul focului” de Adrian Petrescu, colecţia “Proză”, Editura Humanitas. La eveniment vor vorbi: Ioana Bot, Sanda Cordoş, Adrian Petrescu.

“Se opreşte în faţa unui stâlp pe care este lipit un afiş al Teatrului Naţional care anunţă premiera Azilului de noapte de Gorki. Privirea îi alunecă obosită dintr-o parte în alta, ochii îi cad pe câteva nume ale unei distribuţii de zile mari. Trece mai departe prin dreptul staţiei Peco, simţind în nas mirosul vaporilor de benzină. Copertina din tablă ondulată care acoperă parţial incinta stă parcă să se prăbuşească şi să provoace o catastrofă. Totul e hârbuit, plin de rugină şi praf, pompele, stingătoarele de incendiu, lopeţile, târnăcoapele, găleţile de tinichea, lăzile cu nisip, vitrinele, până şi Mercedesul Bot de Cal care alimentează. Avea dreptate Bătrânul cu previziunile lui, îşi zice, oprindu-se din nou ca hipnotizat de indivizii grăbiţi care îi taie calea, îl îmbrâncesc, îl calcă pe picioare, i se freacă de haine, nici măcar n-a fost nevoie să treacă zece ani, şi totul parcă s-a transformat într-un morman de dărâmături şi gunoaie. Cu mâneca îşi tamponează rana din care curge un firişor de sânge.”, a scris autorul.

Adrian Petrescu (n. 4 iunie 1976, Cluj-Napoca) a debutat cu proza scurtă „Pătratul de sârmă”, în revista Vatra (1997), şi a colaborat cu revista Tribuna. Momentul afirmării sub semnul scrisului îl constituie însă obţinerea Premiului pentru Proză la Concursul de manuscrise al Uniunii Scriitorilor din România (2006) pentru romanul “Conspiraţiile imposibile” (Ed. Cartea Românească, Bucureşti, 2007).

Număr de vizualizări :1432


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro