„Lumea aparţine femeilor”, la Târgul de Carte de la Bruxelles

feb. 14th, 2011 | By | Category: Eveniment

În perioada 17-21 februarie 2011, Institutul Cultural Român  participă,  în premieră, la Târgul de Carte de la  Bruxelles. Ajuns la a 41-a ediţie, târgul adună  peste 1000  de edituri din Belgia, Franţa, Quebec (Canada),  Elveţia, Israel. Peste 450 de cărţi în limba română (apariţii din România, dar şi din Republica Moldova şi Serbia), precum şi traduceri în limba franceză, vor fi prezentate la standul ICR. Tema acestei ediţii a târgului este « Lumea aparţine  femeilor », iar literatura feminină contemporană va fi pusă în valoare printr-un program variat de conferinţe şi întâlniri.

Editura ICR va fi prezentă cu cele mai noi apariţii editoriale. Vor fi promovate programele de sprijinire a traducerilor finanţate de institut, care au permis apariţia a 200 de titluri în ultimii cinci ani. Scriitoarea clujeană Florina Iliş este invitata ICR la această manifestare literară de talie europeană.

Iliş a fost premiată în Franţa, în octombrie, de către revista “Courrier International”, cu Premiul pentru cea mai bună carte străină a anului 2010, romanul “Cruciada copiilor” (Cartea românească, 2005).

Fără să creadă în reţeta succesului, Florina Iliş a început să scrie “Cruciada copiilor” « când literatura română avansa într-o direcţie complet diferită celei spre care mă îndreptam eu (…) Nu cred că în cazul literaturii norocul este important. În ceea ce mă priveşte, cel mai important lucru mi se pare valoarea artistică a operei. Nu am scris niciodată şi nu voi scrie pentru succes. Eu nu mă grăbesc nicăieri. Sunt aici pentru a scrie cât mai bine »., a spus atoarea.

Programul Florinei Iliş prevede o dezbatere literară  cu Luisa Antolín Villota, poetă si eseistă spaniolă, pe 18 februarie 2011, o întâlnire  cu traducătoarea de limba  portugheză Teresa Leitao şi o întâlnire cu publicul cititor, urmată  de o sesiune de autografe, la standul ICR.

Număr de vizualizări :1155


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro