„Capitalismul, reţeta noastră secretă”, la Berlin

feb. 22nd, 2011 | By | Category: Eveniment

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” Berlin a iniţiat programul cadru “Film – reţeta noastră secretă”, care cuprinde o serie de întâlniri între regizorii români de film şi publicul german. Acest program se va desfăşura pe tot parcursul anului 2011. Cele cinci master-class-uri planificate dau publicului berlinez ocazia de a-i întâlni pe unii dintre cei mai talentaţi cineaşti români din ziua de azi. Cunoscutul şi mult premiatul regizor român de film documentar – Alexandru Solomon – va deschide această serie, joi, 24 februarie 2011, ora 17:30, cu filmul „Capitalism, reţeta noastră secretă“. După proiecţia filmului,  Alexandru Solomon va susţine un masterclass, va răspunde la întrebările publicului, va purta o discuţie legată de creaţia şi inspiraţia filmului, creând un dialog între experienţa regizorală română şi curiozitatea spectatorului german.

Impactul pe care îl are la ora actuală cinematografia românească în lume, domeniul care a conferit o nouă vizibilitate ICR Berlin – după succesul festivalului de film „Rekonstruktion. Filmland Rumanien” va fi relevant şi pentru iniţiativa organizării unui nou tip de eveniment cinematografic la Berlin, cu caracter artistico-didactic.

Documentarul descrie parcursul României de la comunism la o economie originală de piaţă. Şi cine ştie mai bine cum a fost drumul decât câştigătorii? Filmul îi adună laolaltă pe cei mai mari magnaţi din România şi încearcă să afle ce i-a mânat pe ei în luptă.

Invitaţi la dezbateri sunt studenţii renumitelor şcoli de film din Berlin şi Potsdam, precum şi studenţii departamentului de ştiinţe politice de la Institutul Otto-Suhr, din cadrul Freie Universität dar şi studenţii de la Humboldt Universität din Berlin.

Prezentarea filmului „Capitalism, reţeta noastră secretă” va avea loc în cinematograful de artă FSK, cinematograf cu o lungă tradiţie de promovare  dar şi distribuţie a filmelor de autor din întreaga lume.

Următoarea întâlnire cinematografică este programată pe data de 14 iunie 2011, cu proiecţia filmului „Poliţist,  adjectiv” urmată de o dezbatere cu regizorul Corneliu Porumboiu. În toamnă, în cadrul programului „Film- reţeta noastră secretă” ICR Berlin va invita câţiva tineri regizori de scurtmetraj şi filmele lor cu importante premii internaţionale, sub titlul de „Short’s up!”

Număr de vizualizări :1542


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro