“Tangou final”, la Muzeul Naţional de Artă al României

feb. 4th, 2011 | By | Category: Proiecte

Miercuri, 9 februarie 2011, ora 19:00, la sediul MNAR (str. Ştirbei Vodă nr. 1-3, Bucureşti), are loc spectacolul “Tangou final” (regia Moshe Yassur), în cadrul expoziţiei Destine la răscruce. Artişti evrei în perioada Holocaustului”. Evenimentul e organizat de Muzeul Naţional de Artă al României, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” şi Teatrul Evreiesc de Stat.

Accesul se face pe bază de invitaţie. Muzeul Naţional de Artă al României pune la dispoziţia publicului un număr de invitaţii, în limita locurilor disponibile. Invitaţiile pot fi ridicate de la sediul MNAR, intrarea Auditorium, în perioada 4-6 februarie 2011, între orele 10.00-17.30. Invitaţia include accesul gratuit la spectacol şi la expoziţie.

„Tangou final„ este o producţie a Teatrului Evreiesc de Stat, cu Maia Morgenstern şi Tudor Aaron Istodor. În această dramă scrisă de Mario Diament, în regia lui Moshe Yassur, Maia Morgenstern joacă rolul unei foste stele de cinema, Valeria Duran, care s-a retras subit, în plină glorie, şi timp de 20 de ani a refuzat să mai apară în public. Tudor Aaron Istodor este Diego Goldstein, un reporter naiv care o convinge pe actriţă să-i acorde un ultim interviu.

Muzeul Naţional de Artă al României, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”  şi Teatrul Evreiesc de Stat oferă publicului acest spectacol, în contextul unui alt eveniment cultural notabil: expoziţia “Destine la răscruce. Artişti evrei în perioada Holocaustului”, care prezintă operele a 16 artişti evrei care au avut contribuiţii majore la introducerea în spaţiul românesc a „artei noi”, unii dintre ei numărându-se printre iniţiatorii unor direcţii avangardiste occidentale. Alături de nume de referinţă ale modernismului european ca Victor Brauner, Marcel Iancu, Arthur Segal, Jules Perahim sau Max Herman Maxy, în expoziţie sunt prezentaţi şi artişti mai puţin cunoscuţi precum Alex Leon, Iosif Klein, Ernö Tibor, Aurel Mărculescu, Mina Byck Wepper, Lazăr Zin sau Egon Marc Lövith.

Număr de vizualizări :1294


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro