“Stâlpii şi mici lucruri din sticlă” de Valeriu Semenescu, la Galeria “Simeza”

feb. 14th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 17 februarie 2011, ora 17:00, la Galeria “Simeza” (Bulevardul Magheru nr 20, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei “Stâlpii şi mici lucruri din sticlă” a artistului Valeriu Semenescu. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 17 februarie-3 martie 2011. Evenimentul e organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România, împreună cu Galeria “Simeza”.

Expoziţia formată din circa 30 de lucrări în sticlă, se doreşte a fi  un ansamblu prin care sticla se recomandă ca un material tocmai bun pentru experiment. Sticla plană şi frita de sticlă, prin tehnica termoformării la 8-900grade C, fac obiectul unei încercări de a forţa pe cât posibil noi combinaţii de formă şi culoare. Prin aceasta, se ţinteşte o dimensiune sculpturală (cca 1m), spre o “poetică a perisabilităţii”, cu scopul declarat al îmbogăţirii posibilităţilor simbolice şi expresive. Simbolul “Stâlpului” se articulează într-un ansamblu în care sticlă, ca şi un “mic lucru“, capătă o dimensiune rezonabilă spre o depăşire a limitelor fizice, cât şi a tradiţiei într-un “gest – invitaţie” tinerilor şi celor mai puţin tineri de a con-lucra cu un material devenit deja mediu pentru artă şi anume – arta siclei, una dintre cele mai tinere.

Număr de vizualizări :1266


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro