“Primul samurai. Viaţa şi legenda războinicului rebel Taira Masakado” de Karl Friday

feb. 20th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura All a apărut volumul “Primul samurai. Viaţa şi legenda războinicului rebel Taira Masakado” de Karl Friday.

Această legendă este una dintre cele care oferă seva marilor opere tragice: un războinic plin de curaj, de viţă nobilă şi cu strămoşi de neam regal intră într-un conflict cu un vecin invidios, care apoi îl prinde într-o ambuscadă în provincie. Războinicul şi trupele pe care le conduce îşi înfrâng atacatorii doar pentru a deveni mai apoi ţinta altor inamici care se tem acum de puterea sa crescândă. Copleşit de succesul său constant împotriva duşmanilor, eroul sfârşeşte prin a deveni victima cutezanţei şi a propriei sale ambiţii.

Dacă adăugăm la acestea mistica figurii samuraiului, ceremonialele de la curtea imperială a Japoniei de secol X şi legendele unui cap zburător al cărui blestem a provocat dezastre timp de o mie de ani, vedem cum această povestire fascinantă se transformă într-o dramă epică de proporţii.

În cartea de faţă veţi descoperi fantastica şi totuşi adevărata poveste a lui Taira Masakado, primul samurai-erou al Japoniei. Această relatare captivantă dezvăluie rădăcinile conflictului sângeros al lui Masakado cu rivalii locali, inclusiv cu unchii şi cumnaţii săi. Totodată, cititorii vor afla modalitatea în care o serie de dispute minore, triviale, s-au transformat în războaie provinciale amare, implicând mii de samurai foarte bine înzestraţi.
Karl Friday este profesor de istorie la Universitatea Georgia. Expert renumit în istoria veche japoneză şi samurai, este autorul a patru cărţi şi a avut numeroase apariţii pe canalele A&E, History, Discovery Channel.

Număr de vizualizări :1382


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro