“Good bye Lenin !”, în regia lui Wolfgang Becker, la Centrulu Cultural Francez din Timişoara

feb. 17th, 2011 | By | Category: Postcard

Luni, 21 februarie 2011, ora 18:00, la Mediateca Centrului Cultural Francez (Bv. C.D.Loga, nr. 46, Timişoara), va avea loc proiecţia filmului “Good bye Lenin !”, în regia lui Wolfgang Becker (2002). Filmul va fi vizionat cu subtitrarea în limba franceză.

Luna octombrie 1989 a fost un moment crucial nu numai pentru Germania de Est, care a scăpat de comunism, ci şi pentru Alex, eroul filmului, care şi-a văzut mama intrând în comă. După opt luni, când femeia îşi revine, Alex se străduieşte să o ferească de şocuri şi, cum ea e o mare admiratoare a lui Lenin, fiul îi ascunde că regimul comunist a fost răsturnat. El transformă apartamentul într-un monument al fostului regim, însă lucrurile devin tot mai complicate pe măsură ce mama îi cere ziare şi vrea să se uite la televizor, ca să vadă ca s-a întâmplat în timpul comei ei.

Număr de vizualizări :1404


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro