“Eduart”, în regia lui Angeliki Antoniou, la Fundaţia Culturală Greacă

feb. 26th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 28 februarie 2011, ora 18.30, la Fundaţia Culturală Greacă (Pache Protopopescu nr. 6, Bucureşti), va avea loc proiecţia filmului “Eduart”, în regia lui Angeliki Antoniou.

Scenariul este semnat de Angeliki Antoniou, scenografia: Ioulia Stavridou, director de imagine: Jürgen Jürges, muzica: Konstantinos Christides, Minos Matsas (2006).

Filmul a fost premiat la Festivalul de Film de la Thessaloniki (2006) şi la Festivalul de Film Mediteranean de la Montpellier (2007).

Filmul porneşte de la istoria adevărată a unui tânăr din Kosovo (interpretat de Eshref Durmishi), aflat într-o închisoare din Grecia pentru că a ucis un bărbat. Povestea impresionează prin faptul că Eduart, refugiat clandestin în Grecia, duce cu sine un trecut apăsător şi ajunge să ucidă. Pentru a evita urmările faptei sale, se întoarce în Kosovo, unde este arestat pentru un jaf mai vechi (în urma denunţării sale de către propriul tată). Scapă din închisoare şi se întoarce în Grecia pentru a se preda şi a ispăşi, asemenea personajului dostoievskian Raskolnikov, condamnarea pentru crimă. O istorie rară, care se desfăşoară în împrejurări sumbre, semănând cu o versiune balcanică a filmului Expresul de la miezul nopţii.

Număr de vizualizări :1208


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro