“Copii centrifugaţi. Când activităţile extraşcolare sunt prea multe” de Gaia Sacchi

feb. 6th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura All a apărut volumul Copii centrifugaţi. Când activităţile extraşcolare sunt prea multe” de Gaia Sacchi.

Copilul dumneavoastră este obosit, iritabil, se plânge de dureri, se concentrează cu greutate? Deseori, nu este vorba despre simptome ale unei suferinţe corporale, ci despre consecinţele unei implicări exagerate în obligaţii extraşcolare.
Orice părinte îşi doreşte să-i ofere copilului său toate instrumentele care să-i dea într-o zi posibilitatea de a face faţă într-un mod mai bun vieţii de adult şi acesta este motivul pentru care copiii, chiar de la vârste foarte fragede, sunt ademeniţi să frecventeze cursuri culturale, artistice, sportive care să le sporească diferite abilităţi. Uneori, însă, fără a-şi da seama de aşa ceva, părinţii îi împing pe copiii lor într-un vârtej din care aceştia ies  „centrifugaţi”.
După ce a analizat consecinţele care derivă din ritmuri de viaţă prea frenetice, textul oferă câteva sugestii pentru a face să crească activitatea de învăţare într-o dimensiune de seninătate şi amuzament, într-un raport de echilibru între timpul ocupat şi timpul liber, implicându-l pe copil într-o serie de jocuri şi activităţi cu valenţe didactice.

Gaia Sacchi, învăţătoare şi autoare a unor studii de specialitate, este specialistă în tematici educative necesare în cadrul epocii evolutive.

Număr de vizualizări :1915


One Comment to ““Copii centrifugaţi. Când activităţile extraşcolare sunt prea multe” de Gaia Sacchi”

  1. Tobogane spune:

    CE titlu are:))
    Te face sa razi

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro