Ziua Artei Fotografice se deschide cu Festivalul Naţional “Luna Fotografiei din România”

ian. 8th, 2011 | By | Category: Postcard

Marţi, 11 ianuarie 2011, ora 11:00, la Muzeul de Artă din Braşov va avea loc ceremonia oficială de deschidere a Festivalul Naţional cu participare internaţională “Luna Fotografiei din România”. Ceremonia oficială va fi deschisă de domnul Kelemen Hunor, Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Vor participa preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România (AAFR), Ştefan Tóth A. FIAP, membri ai Comitetului Director AAFR, oficialităţi judeţene şi locale, precum şi numeroşi artişti fotografi. La sfârşitul ceremoniei, ministrul Kelemen Hunor va susţine o conferinţă de presă.

Festivalul “Luna Fotografiei din România”, aflat la ediţia a doua, este organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR), sub patronajul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi a Insititutului Cultural Român, sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (FIAP) şi se va desfăşura în perioada 11 ianuarie – 10 februarie 2011, cuprinzând evenimente în numeroase localităţi din ţară. Ziua de deschidere a Festivalului, 11 ianuarie 2011, este legată de ziua de naştere (11 ianuarie 1812) a primului fotograf de război de lume, Carol Popp de Szathmary, şi a fost declarată ca Ziua Artei Fotografice din România prin Hotărârea Guvernului României nr. 458 din 05.05.2010.

În cadrulul festivităţii de marţi va avea loc înmânarea de către ofiţerul de legătură a României la FIAP, domnul Csaba Balási E.FIAP/g, a celor 10 distincţii internaţionale FIAP, acordate artiştilor fotografi din România pentru rezultatele obţinute la saloanele internaţionale de artă fotografică organizate în diferite părţi ale lumii. Ceremonia va fi urmată de înmânarea de către Directorul Departamentului Saloane şi Distincţii al AAFR, domnul Mircea Anghel A.FIAP, a unor distincţii naţionale acordate artiştilor fotografi membri ai AAFR. În încheierea festivităţii va avea loc vernisajul Saloanelor Naţionale Fotografia Anului şi Cupa Fotocluburilor de către directorii saloanelor: Mihai Moiceanu E.FIAP/g, vicepreşedintele AAFR, respectiv Ştefan Tóth A.FIAP, preşedintele AAFR. De la ora 16.00, tot la sediul Muzeului de Artă din Braşov, va avea loc un Colocviu Naţional în care vor fi dezbătute o serie de probleme de actualitate legate de arta fotografică.

Număr de vizualizări :1363


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro