Theodor Paleologu conferenţiază despre “Cine a făcut Unirea?”, la Chişinău

ian. 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 24 ianuarie 2011, ora 11:00,  în Sala Rectoratului Universităţii de Stat din Chişinău, are loc conferinţa “Cine a făcut Unirea?”, susţinută de eseistul şi filosoful Theodor Paleologu. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova.

Theodor Paleologu (n. 15 iulie1973) este un eseist, diplomat și om politic român. Este fiul scriitorului Alexandru Paleologu. A absolvit liceul german din București, după care a studiat la Sorbona și la École Normale Supérieure, în Franța. După studii liceale la Colegiul Henri IV din Paris (1992-1994), a fost stagiar la École Normale Supérieure (Paris) (1996-2001); a obținut o diplomă de studii aprofundate în filosofie, 1998, la Universitatea Paris I Sorbonne. În 2001, a obținut doctoratul în științe politice la École des Hautes Études en Sciences Sociales și la Universitatea München. A fost lector la Boston College (în 1999 și 2000). A devenit apoi profesor asistent și director de program la Colegiul European de Arte Liberale de la Berlin. A fost „post-doctoral fellow” la Universitatea Notre-Dame, Institutul Erasmus (2001-2002) și la Universitatea Harvard (2002-2003), fiind și visiting professor la Deep Springs College în SUA, în perioada mai-iunie 2003. Este autorul volumului „Sous l’oeil du grand inquisiteur – Carl Schmitt et l’ héritage de la théologie politique” – Paris, 2004.

Număr de vizualizări :1286


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro