Romanul “Apă pentru elefanţi” de Sara Gruen, ecranizat în regia lui Francis Lawrence

ian. 30th, 2011 | By | Category: Eveniment

În luna aprilie 2011, va apărea ecranizarea celebrului roman “Apă pentru elefanţi” de Sara Gruen, în regia lui Francis Lawrence. În rolurile principale au fost distribuiţi Robert Pattinson, Reese Witherspoon şi Christoph Waltz. “Apă pentru elefanţi” este una dintre cele mai bine vândute cărţi în SUA, în 2006–2007, şi bestseller internaţional publicat în peste 40 de ţări.

Volumul “Apă pentru elefanţi” a fost publicat la Editura Humanitas Fiction în 2009, în colecţia Raftul Denisei, în traducerea lui Vali Florescu.

Sara Gruen, una dintre cele mai de succes tinere scriitoare ale momentului, s-a născut în Vancouver şi a crescut în Ontario. În 1993 a absolvit Carleton University din Ottawa cu o diplomă în literatura engleză. După ce lucrează o vreme în domeniul software, în 1999 se mută în Statele Unite, iar doi ani mai târziu se hotărăşte să se dedice în exclusivitate scrisului. Primele două romane, Riding Lessons (2004) şi Flying Changes (2005), o aduc în atenţia publicului şi a criticii, însă notorietatea şi-o dobândeşte cu Apă pentru elefanţi (2006), a cărui ediţie hardcover s-a vândut într-o lună în 248 000 de exemplare, a ajuns în fruntea topul de bestselleruri al prestigiosului New York Times (surclasând Middlesex al lui Jeffrey Eugenides) şi a fost luată în opţiune în vederea ecranizării de Andrew R. Tennenbaum, producătorul filmului Identitatea lui Bourne, contra sumei de un milion de dolari. Succesul formidabil de care se bucură Apă pentru elefanţi i-a adus scriitoarei în toamna lui 2008 un contract de cinci milioane de dolari cu Spiegel & Grau, un imprint al Random House, pentru următoarele două romane, din care primul, Ape House, apărut în iunie 2009. Din 2006 şi până acum, Apă pentru elefanţi a rămas o prezenţă constantă pe listele de bestselleruri ale New York Times, Los Angeles Times, Wall Street Journal, Newsday, USA Today, a fost recompensat cu Booksense Book of the Year (2007) şi a primit Premiile Cosmopolitan’s Fun Fearless Fiction, Friends of American Literature Adult Fiction şi Bookbrowse Diamond pentru cea mai populară carte.

Număr de vizualizări :1400


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro