Recital de jazz “Ulrich Drechsler Cello Quartet”, în Green Hours Cafe

ian. 26th, 2011 | By | Category: Postcard

Joi, 27 ianuarie 2011, ora 19:00, în Green Hours Cafe din Bucureşti, are loc a doua ediţie a evenimentului “Austrian Hours@ Green Hours”, în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac şi Ambasada Austriei. „Ulrich Drechsler Cello Quartet” va susţine un recital din noul album „Concinnity”. Ulrich Drechsler Cello Quartet  e compus din: Ulrich Drechsler (clarinet bas), Rina Kacinari (violoncel), Christof Unterberger (violoncel) şi Jorg Mikula (baterie).

Prin noul său album, „Concinnity”,  saxofonistul Ulrich Drechsler, care evoluează de mulţi ani în diferite configuraţii de muzicieni de elită, ne oferă împreună cu violonceliştii Rina Kaçinari şi Christof Unterberger şi cu bateristul Jörg Mikula, un program mai neobişnuit în lumea jazz-ului. Drechsler şi cvartetul său au lucrat aproape doi ani la această muzică şi rezultatul e un album care sună foarte bine, în ciuda orchestraţiei neobişnuite, fără a se confunda nici o clipă cu producţiile trend-ului dominant. Sonorităţile extrem de rafinate şi uneori arhaice ale violoncelului se combină într-un mod inedit cu tonurile întunecate ale clarinetului bas, iar la toate acestea se adaugă ritmurile sobre şi precise executate de Mikula. Albumul CONCINNITY a fost lansat nu demult la celebrul label Enja.

Număr de vizualizări :1438


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro