Principele Radu al României lansează “Provizoratul istoric”

ian. 19th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 21-27 ianuarie 2011, Principele Radu al României va susţine un turneu de lansări în ţară, prezentându-şi volumul de publicistică “Provizoratul istoric”, Editura Polirom, apărut în colecţia “Hors Collection”. Primul oraş în care Principele Radu al României îşi va lansa volumul este Deva, evenimentul având loc vineri, 21 ianuarie 2011, de la ora 10.00, la Librăria Alexandria (Bd. Iuliu Maniu, Bl. L1, parter).

Pornind de la realitatea românească în contextul dezvoltării statale din ultimul secol şi jumătate, autorul arată de ce nu avem încă un stat cu instituţii profesioniste, care să lucreze complementar, în condiţiile în care slujirea statului, ca instituţie şi sumă de valori şi tradiţii, nu se suprapune întotdeauna dinamicii politice, rigorilor democraţiei sau diverselor tendinţe geopolitice. Statul este, într-un fel, reflecţia instituţională a libertăţii unei naţiuni.

Provizoratul istoric” cuprinde articole, eseuri, declaraţii şi conferinţe din anii 2007-2010, continuând cele două volume publicate de Principele Radu al României la Editura Polirom, “Europa din noi” şi “Biblioteca în flăcări”.

Principele Radu al României a absolvit Liceul „Costache Negruzzi” din Iaşi şi Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică. Dintre volumele publicate: “Ana a României. Un război, un exil, o viaţă” (2000, 2005), “Mihai al României” (2001), “The Royal Family of Romania” (2004), “Palatul Elisabeta” (2006). La Editura Polirom i-au apărut volumele “Europa din noi. Regalitatea şi democraţia-spectacol” (2005), “Biblioteca în flăcări. Mic tratat de regalitate în republică” (2007) şi “Altfel” (în dialog cu Nicolae Drăguşin, 2009).

Număr de vizualizări :2157


One Comment to “Principele Radu al României lansează “Provizoratul istoric””

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro