Primul număr pe 2011 al revistei on–line brăilene de cultură şi atitudine “Zeit”

ian. 2nd, 2011 | By | Category: Proiecte

A apărut numărul douăzeci şi trei al revistei on–line brăilene de cultură şi atitudine “Zeit”. În paginile sale virtuale cititorii pot găsi un interviu cu scriitorul Al. Florin Ţene, care a dialogat cu Elisabeta Iosif, precum şi “reverenţe critice” la volumul de versuri “Ochii din buzunare” de Dan Bistricean, Editura Opinia, 2009, şi, de asemenea, la volumul bilingv “Scrum/Cendre” de Ştefan Doru Dăncuş, Editura Grinta, 2010. Din echipa redacţională a revistei “Zeit” fac parte: Cătălin Nicolae Moldoveanu, Dumitru Anghel, Violeta Craiu, George Tătăruş.

“Oare Adrian Sobaru este singurul român din ţara asta care mai conştientizează faptul că însăşi libertatea de a exista ne-a fost subtilizată perfid şi cu repercusiuni inimaginabile pentru soarta acestui neam? Strangularea economică şi lipsa măsurilor de redresare viabilă pe care Guvernul României, repet, cel mai diabolic şi mai antiromânesc de după 1989, ar fi trebuit să le aplice, falimentul – fie şi politic – al nu mai ştiu câtelea Guvern Boc, vor fi generatoare de autosacrificii din partea celor care, privaţi de orice speranţă şi perspectivă, nu pentru ei, cât pentru copiii lor, vor duce ţara în pragul unui colaps social-politic.

Gestul lui Adrian Sobaru trebuie tradus nu ca fiind cel al unui sinucigaş, pentru că dacă şi-ar fi propus să moară s-ar fi aruncat de la loja situată la al doilea nivel, ci ca pe o atenţionare către clasa politică, prin practicarea automutilării în chiar mijlocul aleşilor ţăriiLIBERTATEA de care a îndrăznit să scrie pe tricou nu va fi combătută prin şedinţele de consiliere psihologică ce vor urma externării de pe patul de spital, ci apreciată poate mult mai târziu când, cineva din poporul acesta în prezent tranchilizat, va şti să-i folosească iar majusculele.”, a scris Cătălin Nicolae Moldoveanu în editorialul revistei.

Număr de vizualizări :1262


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro