CorectBooks lansează în exclusivitate: „Doctrina secretă” de Ioan Buduca și „Patriarhul curcubeelor de pământ lacustru” de Liviu Lungu

ian. 13th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 13 ianuarie 2011,  CorectBooks a lansat, pentru prima dată pe piața românească, în format digital, volumul de eseuri „Doctrina secretă” de Ioan Buduca, și romanul „Patriarhul curcubeelor de pământ lacustru” de Liviu Lungu. Cărțile pot fi achiziționate numai de pe CorectBooks.

În „Doctrina secretă”, eseistul, criticul literar și jurnalistul Ioan Buduca ne oferă, în stilul său caracteristic, spumos și inteligent, un volum de speculații intelectuale, organizat în două părți, oscilând între Madame Blavatsky, emblema ezoterismului și fenomenul OTV.

În postfața primei părți, Buduca a scris: „Mai mult un fel de jurnal de idei teologico-politice decât un veritabil testament spiritual, cum păreau a promite să fie, aceste ‹‹memorii…›› mă pun în încurcătura. Nu pot identifica autorul. Daca m-aș suspecta chiar pe mine că sunt acela (…), n-aș mai ști cine este subiectul lui ‹‹sunt››. Gândește, deci nu mai poate fi sigur că există. Cine gândește, atunci?”

Patriarhul curcubeelor de pământ lacustru” este un roman al prozatorului constănțean Liviu Lungu. De profesie arheolog, autorul își conduce cititorul într-un univers misterios și fabulos, aflat în contingență cu lumea obișnuită, dar în nici un caz cenușiu, fără dramatism. Lumea dintre Dunăre și Mare are o viață care nu seamănă cu a nimănui…

Scriitorul, criticul literar și publicistul Ioan Buduca, personalitate controversată și unul dintre cei mai redutabili eseiști și polemiști contemporani, a publicat numeroase volume, printre care: După Socrate, Apocalipsa pentru copii, Doamne, Dumnezeule…, Și a fost seară, și a fost dimineață, Noua Atlantidă, Dialoguri desecretizate, România e un thriller, Matricea G/C, Eseuri. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Arheolog la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța și Membru al Uniunii Scriitorilor din România, prozatorul Liviu Lungu a publicat o serie de volume, dintre care amintim: Un descălecat… (roman de debut – 1996), Nikephoros Strede, Marele Falanster, Discret, de dragoste, Upailica Truputu, Asediul cetății Licoar, Bukure Lek. Berbecul…, Întâmplare.

www.corectbooks.com, prima librărie de carte digitală din România, oferă în acest moment cititorilor săi peste 800 de cărți, scrise de 333 de autori români și străini.

CorectBooks este parte din www.corect.com, cea mai complexă platformă online de pe piaţa autohtonă, care mai cuprinde portalul de știri CorectNews și site-ul CorectBazaar.

Număr de vizualizări :1567


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro