„Ultimele zile ale lui Ceaușescu”, nominalizat la „Prix de Soleure”

ian. 24th, 2011 | By | Category: Eveniment

Filmul documentar „Ultimele zile ale lui Ceaușescu”, în regia lui Milo Rau şi  Simone Eisenring, este nominalizat la „Prix de Soleure”, în cadrul Festivalului de film din Solothurn, Elveția, ce va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie. Decernarea premiului, în valoare de 60.000 CHF, va avea loc joi, 27 ianuarie 2011, în Landhaus Solothurn.

Piesa de teatru şi filmul documentar „Ultimele zile ale lui Ceauşescu”, în regia lui Milo Rau şi  Simone Eisenring, sunt produse şi montate de o echipă de germani şi elveţieni de la Institutul pentru Crimă Politică (IIPM). Pentru spectacol, echipa a făcut cercetări în România timp de un an şi jumătate. Premiera piesei de teatru a avut loc la Teatrul Odeon din Bucureşti, fiind urmată de un turneu în Germania şi Elveţia. Filmul documentar (ce are în centru piesa de teatru și subiectele abordate) durează 75 de minute și este subtitrat în limba germană. Premiera filmului a avut loc în luna iulie 2010, în cadrul Festivalului de film din Avignon. Din distribuţie fac parte: Victoria Cociaş, Constantin Cojocaru, Constantin Drăgănescu, Alexandru Mihăescu, Eugen Cristian Motriuc, Mircea Rusu.

„Prix du Soleure” se decernează anual unui film de ficţiune sau documentar în cadrul Festivalului de Film de la Solothurn. Premiul este acordat de juriu unei pelicule cu un mesaj umanist, care abordează o temă ce descrie umanismul, demnitatea umană, dezvoltarea individuală, toleranţa, respectul pentru om, teme prezentate într-o formă cinematografică deosebită.

Număr de vizualizări :1355


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro