„Românii din Bugeac pe cale de dispariţie. O călătorie prin satele româneşti din sudul Ucrainei” de George Damian şi Cătălin Vărzaru

ian. 31st, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 1 februarie 2011, ora 18:00, la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, va avea loc lansarea volumului „Românii din Bugeac pe cale de dispariţie. O călătorie prin satele româneşti din sudul Ucrainei” de George Damian şi Cătălin Vărzaru. Volumul a fost tipărit cu sprijinul Guvernului României-Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Cartea va fi prezentată de Eugen Tomac, secretar de stat Departamentul pentru Românii de Pretutindeni; Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de Politică Externă a Senatului; Viorel Badea, vice-preşedintele Comisiei de Politică Externă a Senatului.

“Biserici demolate, preoţi bătuţi, monumente vandalizate, cimitire desacralizate, limba română alungată din şcoli, deznaţionalizare şi purificare etnică – aceasta este soarta de azi a românilor din Bugeac, sudul Basarabiei, sau regiunea Odesa din Ucraina după denumirea oficială. Mai mult de 120.000 de etnici români sunt supuşi zilnic unui agresiv proces de deznaţionalizare după cum am putut constata la faţa locului în vara anului 2010.”, au scris autorii.

Număr de vizualizări :1992


One Comment to “„Românii din Bugeac pe cale de dispariţie. O călătorie prin satele româneşti din sudul Ucrainei” de George Damian şi Cătălin Vărzaru”

  1. Diana spune:

    de unde se poate cumpara acest volum?
    nicaieri nu este mentionat acest lucru si probabil sunt o multime de persoane care se intreaba acelasi lucru.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro