“Ziua memoriei şi a Holocaustului”, la Timişoara

ian. 25th, 2011 | By | Category: Eveniment

Joi, 27 ianuarie 2011, ora 18:00, la sediul Comunităţii evreilor din Timişoara (str. Gheorghe Lazăr nr. 5), are loc evenimentul “Ziua memoriei şi a Holocaustului”. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Francez, în colaborare cu Comunitatea evreilor din Timişoara.

În cadrul evenimentului va avea loc o lectură susţinută de Radu Popescu (de la Teatrul Naţional din Timişoara) din textul „Tata”, al scriitorului de origine română Jean- Claude Grumberg. Invitaţii vor descoperi Muzeul de la Yad Vashem si Aleea celor Drepţi între Popoare, sensibil descrise de Adriana Aron şi vor viziona filmul lui Louis Malle, „Au revoir les enfants”, unul dintre cele mai frumoase filme din istoria cinematografiei, care pune în scenă destinul copiilor în faţa războiului.

Intrarea este liberă.

Număr de vizualizări :1238


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro