“Transilvania Fest” 2011, la Blaj

ian. 23rd, 2011 | By | Category: Proiecte

În perioada 29-31 iulie 2011, ediţia a șaptea a festivalului itinerant de cultură şi mâncare “Transilvania Fest” se va desfăşura pe Câmpia Libertății din Blaj. Judeţul Alba a fost ales pentru această a şaptea ediţie în urma şedinţei Consiliului Local al Municipiului Blaj din 22 decembrie 2010, prin hotărârea nr. 408, după o cercetare de 4 luni.

« Transilvania Fest » este un festival de cultură și mâncare care promovează tradițiile, cultura și punctele forte din zona omonimă. Festivalul a devenit itinerant, pentru a putea astfel să promoveze Transilvania din diverse puncte ale acestei regiuni. Principiul de lucru este cel al rotației, în fiecare an fiind rândul altei localități transilvănene să aibă parte de beneficiile unui asemenea proiect, derulat atât pe termen scurt cât și pe termen mediu și lung.

„După ce ultimele două ediții ale festivalului s-au desfășurat în județele Cluj și Sibiu, am ales prin principiul rotației, dintre toate județele Transilvaniei, județul Alba. După patru luni de cercetări, ne bucurăm că am găsit gazda ediției din 2011: municipiul Blaj, un oraș ospitalier și ofertant din punct de vedere cultural şi logistic”., a spus Rareș Crăiuț, director de festival.

Festivalul, ca eveniment derulat pe o perioadă de trei zile, se dorește a fi doar „vârful aisbergului”: promovarea unor manifestări specifice și aducerea de turiști și cumpărători.

Pe lângă acestea, Transilvania Fest lucrează de-a lungul anului cu reprezentanți ai comunității din sectoarele public, privat și non-profit. De asemenea, organizează întâlniri cu lideri din comunitate, lucrează cu copiii și profesorii, identifică potențialii meșteșugari și producători din zonă și demarează procedurile de certificare a acestora. Parteneriatele cu comunitățile de afaceri din zonă sunt căutate și încurajate, pentru a potența responsabilizarea acestora față de oamenii și locurile unde își desfăsoară activitățile economice.

O componentă definitorie a festivalului o constituie implicarea unor parteneri şi colaboratori care să contribuie cu experți naționali și internaționali pe diverse domenii cum ar fi turism cultural, gastronomie, marketing, ospitalitate sau educație.

Festivalul “Transilvania Fest” are ca scop dezvoltarea, organizarea şi implementarea unui proiect care să contribuie la dezvoltarea comunitară, comercială şi turistică în regiunea Transilvaniei.

Mai multe informaţii la paginile web: http://www.transilvaniafest.com şi
http://transilvaniafest.blogspot.com

Parteneri: Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Local al Municipiului Blaj, Slow Food Cluj Transilvania

Număr de vizualizări :1504


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro