“Răşinari. Pădurile comunale. Implicaţiile exploatării lor asupra civilizaţiei tradiţionale săteşti” de Constantin Popa

ian. 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura „ASTRA Museum” a apărut volumul Răşinari. Pădurile comunale. Implicaţiile exploatării lor asupra civilizaţiei tradiţionale săteşti” de Constantin Popa, cel dintâi studiu consacrat istoriei, administrării şi exploatărilor pădurilor aparţinând unei comunităţi săteşti din sudul Transilvaniei, în general, şi Mărginimii Sibiului, în special.

„Structurată pe capitole şi subcapitole bine echilibrate care acoperă o tematică largă şi diversă, scrisă într-un stil cursiv şi coerent, cu un conţinut bogat în informaţii inedite, lucrarea „Răşinari. Pădurile comunale. Implicaţiile exploatării lor asupra civilizaţiei tradiţionale săteşti” se adresează unui cerc larg de cititori interesaţi să cunoască în profunzime un aspect al istoriei zbuciumate a satului de la margine de codru, răsfirat sfios la vale, care a dat culturii europene şi universale pe poetul Octavian Goga şi pe filozoful Emil Cioran.”, a scris Delia Voina, muzeograf.

Număr de vizualizări :1624


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro