“Omul din Beijing” de Henning Mankel

ian. 23rd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO a apărut volumul Omul din Beijing” de Henning Mankel, în colecţia “Biblioteca RAO”, în traducerea lui Bogdan Nicolae Marchidanu.

Ianuarie 2006: Nouăsprezece oameni sunt ucişi în sătucul suedez Hesjövallen. Singurul indiciu legat de asasin este o panglică roşie descoperită la locul faptei. Judecătoarea Birgitta Roslin are motive personale pentru a fi şocată: printre victime se numără bunicii ei, familia Andren, iar Birgitta află la puţin timp după comiterea crimelor că o altă familie Andren a fost măcelărită în Nevada, Statele Unite. Judecătoarea descoperă jurnalul din secolul nouăsprezece al unui strămoş al familiei Andren – un supraveghetor de echipă la construcţia căii ferate transcontinentale americane – unde este descris tratamentul brutal aplicat muncitorilor sclavi chinezi. Poliţia insistă că doar un nebun putea comite crimele din Hesjövallen, dar Birgitta este hotărâtă să dezvăluie un adevăr pe care ea îl bănuieşte a fi mult mai complicat. Ancheta duce către cele mai înalte eşaloane ale puterii din Beijingul zilelor noastre, dar şi către destinaţii precum Zimbabwe şi Mozambic. Totodată, intriga îl poartă pe cititor cu 150 de ani în urmă, în vremurile comerţului cu sclavi dintre China şi Statele Unite – o istorie care se va dovedi tot mai sinistră pe măsură ce rezolvarea crimelor din Hesjövallen se apropie de final.

Număr de vizualizări :1364


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro