“Credeţi că o expoziţie dedicată Grupului celor 4, la aproape 80 de ani după dispariţia lui, îşi mai are rostul?”

ian. 13th, 2011 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 15 ianuarie 2011, ora 11:00, la sediul Fundaţiei Culturale ArtSociety (str.Logofăt Luca Stroici nr.18, Bucureşti), are loc o dezbatere dedicată „Grupului celor 4” intitulată: “Credeţi că o expoziţie dedicată Grupului celor 4, la aproape 80 de ani după dispariţia lui, îşi mai are rostul?”

Nicolae Tonitza a fost unul dintre iniţiatorii “Grupului celor patru”. În 1925, în casa lui avea loc prima întâlnire în formula completă: pictorii Tonitza, Şirato şi Dimitrescu şi sculptorul Oscar Han. Ideea formării acestui grup a plecat de la dorinţa celor patru artişti de a-şi prezenta lucrările publicului larg într-o formulă cât mai avantajoasă din punct de vedere al numărului operelor expuse

Prima expoziţie a “Grupului celor patru” a avut loc în 1926, iar, în cei opt ani de existenţă a acestuia, artiştii au reuşit să organizeze şapte expoziţii, toate în Bucureşti.

„Grupul celor patru s-a format pe criterii de amiciţie şi de comuniune spirituală şi a tras de partea sa toată floarea criticilor şi istoricilor de artă şi a altor oameni de cultură din epocă”, a spus Ruxandra Garofeanu.

Număr de vizualizări :1191


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro