“Bulversarea valorilor. Scrieri dintr-un timp buimac” de Dan Tăpălagă

ian. 30th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Humanitas a apărut volumul “Bulversarea valorilor. Scrieri dintr-un timp buimac” de Dan Tăpălagă. Volumul este alcătuit dintr-o selecţie de texte publicate pe site-ul HotNews.ro în perioada 2007-2010, iar aşezarea lor în sumarul cărţii s-a făcut pe un criteriu tematic. În premieră în România, în volum sunt incluse cele mai interesante comentarii postate de cititori, dialogul specific mediului online fiind recuperat într-o carte tipărită.

„Verbul lui Tăpălagă este incisiv şi lucid, pasionat şi realist. Scrisul său este alert, imprevizibil, polifon şi totuşi de o consecvenţă unică. Graţie lui Dan Tăpălagă descoperim lucruri ascunse sub învelişul duplicităţilor culpabile. Este un revelator al adevăratelor stări de lucruri, un adversar al mirajelor propagandistice, al dantelăriilor sofiste şi al evazionismelor bine-remunerate. Detestă dublul discurs, capcanele dublelor standarde, psihologia contorsiunilor justificatoare pentru servilisme abjecte. Citiţi ce are de scris despre vedetele mediatice ale acestui „timp al dispreţului” (spre a relua termenul lui Malraux), analizele fără cusur ale ramificaţiilor tentaculare ale mafiilor financiare dintr-o Românie debusolată.
Într-un timp al unor aiuritoare schimbări la faţă, al unor dezvăluiri şocante despre trecutul colaboraţionist al unor personalităţi culturale respectate, al mercenarizării unor intelectuali influenţi de către diverşi falşi mecena, Dan Tăpălagă este un partizan al clarităţii morale.“ (Vladimir Tismăneanu)

„Este o carte scrisă şi de cititorii interesanţi, inteligenţi şi foarte consistenţi.“ (Dan Tăpălagă)

Dan Tăpălagă s-a născut la 28 august 1975 la Copşa Mică, judeţul Sibiu. Este licenţiat în jurnalism la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. A debutat ca jurnalist la Radio România Actualităţi în 1997, fiind apoi redactor la Radio Europa Liberă şi BBC (1998-2002). A condus departamentul politic la Evenimentul zilei (2002-2004), a fost redactor-şef adjunct la Cotidianul (2004-2006) şi şeful secţiei politice la România liberă. Timp de un an a fost director de dezvoltare editorială la Ziua de Cluj. Din 2007 este editor coordonator la site-ul HotNews.ro. În perioada ianuarie-martie 2005 a fost consilier şi purtător de cuvânt al fostului ministru al justiţiei, Monica Macovei. A fost bursier Freedom House. Are o experienţă de 14 ani în mass-media. A predat cursuri de jurnalism politic la Facultatea de Jurnalistică din Sibiu (2005), Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti (2007) şi la Centrul pentru Jurnalism Independent (jurnalism politic).

Număr de vizualizări :1346


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro