Un nou număr al revistei “Constelaţii diamantine”

dec. 20th, 2010 | By | Category: Eveniment

De curând, a apărut numărul patru al revistei de cultură universală editată sub egida Ligii Scriitorilor Români “Constelaţii diamantine”, fondatori: Al. Florin Ţene, N.N.Negulescu, Doina Drăguţ, Janet Nică. Revista a luat fiinţă la Craiova, în septembrie 2010.

În paginile revistei se regăsesc poeme de Vicky Wilson, Jo Roach, Graham High, Graham Clifford şi Daphne Gloag, în traducerea masteranzilor pentru Traducerea Textului Literar Contemporan- Universitatea Bucureşti: Mihaela Dănăcică, Loredana Malic, Oana Badea, Mihaela Sora, Florentina Vieriu, Bianca Dumitru. De asemenea, se regăsesc poeme ale lui Alan Brownjohn din cel mai recent volum al său “Ludbrooke”. Poemele au fost traduse în cadrul Proiectului Internaţional poetry pRO, coordonat de Lidia Vianu, Director al Masteratului pentru Traducerea Textului Literar Contemporan- Universitatea Bucureşti.

Poetul Alan Brownjohn s-a născut la Londra pe 28 iulie 1931 şi a studiat la Merton College din Oxford. A fost profesor între anii 1957 şi 1965, iar apoi profesor universitar la Battersea College of Education şi South Bank Polytechnic până ce, în 1979, a renunþat la profesie pentru a se dedica integral scrisului. Crainic de radio, cronicar şi colaborator cu jurnale precum Times Literary Supplement, Encounter şi Sunday Times, Alan Brownjohn a fost critic literar pentru revista New Statesman şi preşedinte al Societăţii Britanice de Poezie între anii 1982 şi 1988. A fost de asemenea membru al juriului pentru literatură în cadrul Consiliului pentru Arte al Marii Britanii, consilier al Partidului Laburist şi candidat la Parlament.

Număr de vizualizări :1302


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro