Spectacol dedicat „Sărbătorilor de Iarnă”, la Penitenciarul Rahova

dec. 13th, 2010 | By | Category: Eveniment

Marţi, 14 decembrie 2010, ora 12:00, la Penitenciarul Rahova din Bucureşti va avea loc un spectacol dedicat „Sărbătorilor de Iarnă”, la care vor participa 12 copii şi tinerii aflaţi în grija Fundaţiei Motivation România, angajaţi ai acestei organizaţii, 40 de studenţi ai Universităţii – Bucureşti, Facultatea de Asistenţă Socială, persoane private de libertate, angajaţii din Penitenciarul Bucureşti – Rahova, precum şi solista Claudia Pătrăşcanu. Evenimentul e organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor în colaborare cu Fundaţia Motivation România şi Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială  din Penitenciarul Rahova – Bucureşti.

Evenimentul doreşte să aducă în atenţia publicului persoanele cu nevoi speciale, dar şi să promoveze sentimentul de responsabilitate socială prin acţiuni de voluntariat.

În cadrul spectacolului, copiii şi tinerii aflaţi în grija Fundaţia Motivation România vor  susţine un program de colinde în comun cu persoanele private  de libertate. Repetiţiile s-au desfăşurat cu grupul de copii cu dizabilităţi la sediul Fundaţiei Motivation România, din localitatea Buda, comuna Cornetu, şi în paralel la Penitenciarul Rahova, cu grupul muzical „Dinamic Group”.

Spectacolul va include şi un program muzical susţinut de Claudia Pătrăşcanu. La încheierea activităţii vor fi oferite cadouri copiilor, atât de către personalul unităţii, cât şi de către persoanele private de libertate, care au confecţionat jucării special pentru această ocazie în cadrul activităţilor de „Terapii creative” ce se desfăşoară la clubul central al penitenciarului.

Cea mai mare parte din decorurile necesare desfăşurării evenimentului au fost realizate tot în cadrul activităţilor de terapii creative.

Număr de vizualizări :6507


One Comment to “Spectacol dedicat „Sărbătorilor de Iarnă”, la Penitenciarul Rahova”

  1. doina paraschiv spune:

    Foarte educative si aceste programe pentru detinutii acestui penitenciar care probabil au copii si probabil unii nu i au vazut de mult timp.Astfel de e venimente ar trebui mai des desfasurate in penitenciare, asa mai avand si detinutii contact cu lumea de aafara si probabil le va influenta putin mai bine psihicul.piese de teatru cu caracter educational, asociatiile umanitare ar trebui sa se implice mai mult in asemenea evenimente. De apreciat faptul ca detinutii au confectionat jucarii acestor micutzi.Mai multe activitate de acest gen i-ar scoate din rutina zilnica si ar deveni un pic mai buni si mai toleranti.
    Tin pe aceasta cale sa multumesc personalului care raspund de corespondenta electronica pentru promptitudinea si amabilitatea cu care raspund cererilor online.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro